We don't know whether the most recent response to this request contains information or not – if you are Ylva Lundin please sign in and let everyone know.

Begäran att få veta om NTF fått och får pengar av region Jönköping

We're waiting for Ylva Lundin to read a recent response and update the status.

Till Region Jönköpings län,

Jag vill veta om något NTF-förbund sökt bidrag från regionen. Jag vill också veta om de fått något och också vilket organisationsnummer de har.

Jag vill veta alla sökta belopp sedan 2014 och till nutid. Helst vill jag enkelt kunna se skillnad mellan sökt och vad de fått för vart och ett av åren.

Om utlämnandet är förknippat med en kostnad vill jag ha information om
villkoren för avgiften innan utlämnandet sker.

Med vänlig hälsning,

Ylva Lundin

Björn Elise, Region Jönköpings län

2 Attachments

Hejsan,

 

Vi har, på din begäran, sammanställt de uppgifter kring organisationen NTF
som du har efterfrågat. Vänligen se bifogad fil.

 

Här publicerar de bidrag som föreningar får via Region Jönköpings län:

[1]Bidrag till organisationer inom folkhälsoområdet-Utveckling i
Jönköpings län (rjl.se)

[2]Bidrag till organisationer inom funktionsrättsområdet-Utveckling i
Jönköpings län (rjl.se)

[3]Bidrag till projekt inom folkhälsoområdet-Utveckling i Jönköpings län
(rjl.se)

 

Med vänlig hälsning

Elise Björn

 

Elise Björn
Folkhälsoutvecklare
[4][e-postadress]

072-239 81 71

Folkhälsa och sjukvård
Region Jönköpings län
[5]www.rjl.se

[6]cid:image001.png@01D0EB09.D4C6DD60

 

References

Visible links
1. https://utveckling.rjl.se/bidrag-och-fin...
2. https://utveckling.rjl.se/bidrag-och-fin...
3. https://utveckling.rjl.se/bidrag-och-fin...
4. mailto:[e-postadress]
5. http://www.rjl.se/

Till Björn Elise,

Tack för er redovisningen.

Det har i flera ärenden här på https://handlingar.se/ klargjorts att de olika förbunden inom NTF är polisanmälda för bidragsfusk i mångmiljonklassen med oss skattebetalare som de drabbade liksom Trafikverket. Ni kan ju själva gå in här och leta, men jag kan ge länkar till några av dem.

https://handlingar.se/request/ntf_bedrag... och i detta https://handlingar.se/request/fraga_om_u... i detta https://handlingar.se/request/verksamhet...

Det har framgått att NTF Jönköping och alla andra NTF-förbund polisanmäldes 2022 och att förundersökning pågår hos Stockholmspolisens bedrägerirotel. Det har också framgått att de alla både tillsammans och var för sig begått samma typ av brott och också att ett av dem har erkänt detta offentligt: https://sverigesradio.se/artikel/ntf-ska...

Jag motsätter mig å det bestämdaste att våra småländska skattekronor ges till otillräkneliga organisationer som idkat bidragsfusk. När de dessutom ingår i en aktiv polisutredning är det väl självklart att ni från regionens sida åtminstone kontrollerar med Polismyndigheten och stoppar utbetalningarna.

Om utlämnandet är förknippat med en kostnad vill jag ha information om
villkoren för avgiften innan utlämnandet sker.

Med vänliga hälsningar,

Ylva Lundin

Till Elise Björn,

Först vill jag be om ursäkt för att du förra gången blev kallad Björn Elise men det var inte jag som skrev så utan systemet Handlingar.se som valde den ordningen på dina namn.

Då jag fortfarande inte fått något svar på mitt meddelande till er 28/2 gick jag nyss in i ärendet igen. Jag råkade då märka att mina länkar tyvärr inte fungerar. Förstår inte alls vad som blivit fel men försöker igen. Passar också på att kommentera dem lite.

https://handlingar.se/request/ntf_bedrag...
De stora belopp ni betalar ut till NTF Jönköping gör att jag anser att ni bör läsa hela detta ärende noga och särskilt det som skrivits 11/2 och senare.

https://handlingar.se/request/fraga_om_u...
Här kan ni särskilt se att det Trafikverkets chefsjurist 15/2 skriver kan tolkas som att de regionala NTF-förbunden också ingår i polisutredningen. Detta stämmer ju också som framgått även av andra uppgiftslämnare. Till och med polisens ärendenummer har offentliggjorts.

https://handlingar.se/request/verksamhet...
Se här särskilt det frågeställaren skrivit 7 februari. Obs att det är två inlägg samma dag.

En av länkarna jag använde fungerar åtminstone kollade jag nu. Det är den från fuskerkännandet som NTF Skaraborg gjorde i radio https://sverigesradio.se/artikel/ntf-ska.... Utredningarna av NTF-bedrägeriet och JO-anmälan av Trafikverket visar hur tydligt som helst att NTF Jönköping fifflade precis på samma sätt och att detta var värt miljontals skattekronor. Skillnaden var bara att de valde lögn och förnekelse när de blev utfrågade. https://sverigesradio.se/artikel/ntf-jon...

Jag hoppas ni sätter värde på informationen ni får. Om ni inte bekräftar att ni slutar ge bland annat mina skattepengar till denna organisation kan jag försäkra er att jag kommer att meddela våra småländska tidningar och andra medier att ni gör det och varför ni inte borde göra det. Bidragsfusket i vårt land tycks inte veta några gränser. Inte heller ”de oskyldiga” brottslingarnas förnekelser.

Om utlämnandet är förknippat med en kostnad vill jag ha information om
villkoren för avgiften innan utlämnandet sker.

Med vänliga hälsningar,

Ylva Lundin

We don't know whether the most recent response to this request contains information or not – if you are Ylva Lundin please sign in and let everyone know.