Från: Simon Rothstein Frankander <[e-postadress]>
Skickat: den 10 december 2021 13:52
Till: Funktion Kommunstyrelsen <[Stockholms stad e-postadress för begäran om allmän handling]>
Ämne: VB: Begäran

 

Hej,

Här kommer en sammanställning på mail som inkommit eller skickats enligt begäran. Vänligen notera att mail ställda till funktionen förtroendevald i Stadshuset har inkluderats i sökningen, då Patrik Silverudd emottagit mail från det begärda namnet i sin kapacitet som förtroendevald. Bifogar även den presentation som bilagts i mail (se ref nedan).
Samtliga handlingar är sekretessbedömda utifrån rådande lagstiftning.

 

Mvh,

Simon Rothstein FrankanderMed vänliga hälsningar

-------------------------------------------


Simon Rothstein Frankander
Kanslichef

 

Skolroteln och Socialroteln
Liberalerna i Stockholms stadshus

Stadshuset, 105 35 Stockholm

Telefon: 08-508 29 879/076-122 98 79

E-post: [e-postadress] 

www.stockholm.se

 

http://slk.intranat.stockholm.se/pagefiles/544166/logotyp_epost.png

 

 

 

 

 

 

Från: Tina Ghasemi <[e-postadress]>
Skickat: den 8 april 2021 12:52
Till: [e-postadress]; Jan Jönsson <[e-postadress]>
Kopia: Eric André <[e-postadress]>
Ämne: Återkoppling och vår presentation

 

 

Hej Patrik och Jan,

 

Jag hoppas ni båda har haft en skön påsk.

 

Stort tack för ett bra och konstruktivt möte i förra veckan. Jag lovade att återkomma till er med den presentation vi visade er på vårt möte. Tveka inte att höra av er om ni har några ytterligare frågor kring hur vi jobbar och/eller om ni vill bolla något annat med oss. Vi finns behjälpliga för er.

 

För att kort sammanfatta vårt möte angående parkeringssituationen inför kommande säsong ser vi gärna att:

 

1.      Stockholm kräver ett så kallat “avslutningsfoto” från alla operatörer i avsiktsförklaring/uppdaterat tillstånd.

2.     Voi och/eller NMA (Nordic Mobility Association) sponsrar 40-100 neutrala parkeringsställ vid dem mest använda/kritiska knutpunkterna i Stockholm.

3.     NMA tripplar parkeringspatrullen. Idag finns det fyra i Stockholm och som flyttar ca +100 felparkerade elsparkcyklar per person/dag. En ökad investering i detta skulle innebära en kapacitet på att hantera + 1200 felparkeringar/dag.

Alla dessa åtgärder ser vi som mer effektiva verktyg än en generell avgift från kommunen som vi vet inte löser den faktiska frågan kring parkering/framkomlighet. Och vi ser positivt och skulle välkomna ett initiativ från staden om man skriver in dessa i avsiktsförklaringen. Som ni hör är vi villiga att investera samma pengar som en avgift skulle innebära men istället på investeringar bland annat i infrastruktur som vi vet, med vår erfarenhet från andra städer och länder, ger positiv effekt.

Tveka inte att höra av er. Vi fortsätter gärna vår dialog tillsammans med er framöver.

Allt gott,

Tina

--

 

Tina Ghasemi Liljekvist
Senior Public Policy Manager - Sweden and Denmark

+46 76 316 13 92   voiscooters.com

 

 

 

 

 

 

Från: Tina Ghasemi Liljekvist <[e-postadress]>
Date: mån 25 okt. 2021 kl 12:56
Subject: Rapport från Voi: Trafikvolym i Stockholm, vår vision och lösningar
To: <[e-postadress]>

 

Hej Patrik,

 

Jag hoppas allt är bra med dig. 

 

Nu har vi tagit fram rapporten Vårt Stockholm, en levande stad här på Voi. I rapporten presenterar vi vår data som visar hur det ser ut med resandet i Stockholm, samt vår vision framåt och åtgärder för att hantera utmaningar på kort sikt.

 

I rapporten kan du bland annat läsa om att: 

 

·       Mer än 300 000 personer har tillsammans tagit över 4 miljoner resor med Voi hittills i år bara i Stockholm. Data visar att våra elsparkcyklar används alla dagar i veckan, främst under dagtid och av personer över 25 år för att bland annat resa till jobbet, skolan eller fritidsaktiviteter. 

·       Livscykelutsläppen för en körd kilometer med Voi ligger idag i paritet med de genomsnittliga utsläppen per personkilometer för en bussresa i Stockholm. Med vår fordonsutveckling i Göteborg samt förbättringar kring drift och reparationer har vi minskat vår miljöpåverkan rejält sedan vi lanserade tjänsten i augusti 2018.

·       Varför vi tror att en licensierad marknad är nödvändigt för att få till en ordnad och hållbar utveckling med delad mikromobilitet. Vois vision är att olika former av delad mikromobilitet ska integreras i kollektivtrafiken för att öka förutsättningarna för bilfritt resande. Vi vill helt enkelt förändra urban mobilitet från grunden.  

 

Det och mycket mer kan du läsa om i rapporten, som även sammanfattats av vår vd Fredrik Hjelm i en gästkrönika i Di Mobilitet

 

Om du har några frågor är det förstås bara att säga till. Om du är intresserad kan jag även ordna ett besök i vårt lager i Slakthusområdet, där vi har anställd personal som arbetar med reparation och underhåll av elsparkcyklarna. 

 

Vänliga hälsningar,

 

Tina

 

 

 

Från: Tina Ghasemi <[e-postadress]>
Skickat: den 21 juni 2021 10:56
Ämne: Inbjudan till Voi 15-Minute Cities Symposium - Tisdag den 29 juni, kl. 10.30 - 11.45

 

 

Hej!

 

Häng med när TechCrunchs Mike Butcher och några av transportsektorns främsta thoughtleaders och innovatörer samlas inför för Vois lansering av 15-minutersstaden.

Europas ledande mikromobilitetsoperatör Voi och LocalGlobe är glada över att kunna bjuda in dig till Vois 15-Minute Cities Symposium, ett virtuellt event som äger rum tisdagen den 29 juni kl. 10.30 - 11.45 på Hopin.

Voi står redo att lansera en rörelse för att skapa 15-minutersstäder - levande platser att bo i och arbeta på, där allt du behöver kan nås inom en kvart med hjälp av mikromobilitet och kollektivtrafik. Vi tror att bejakandet av 15-minutersstaden är ett viktigt led i att skapa 2000-talets mer hållbara och levande städer.

I samband med att städer och regeringar förbereder sig för livet efter pandemin måste alla bidra till att säkerställa att positiva förändringar i våra städer är långvariga och rättvisa för alla.

Talare under Vois 15-Minute Cities Symposium innefattar:

Det virtuella evenemanget kommer att modereras av TechCrunchs editor-at-large Mike Butcher.

Registrera dig via länken här.

 

Genom att göra rätt val idag kan vi bygga en bättre framtid för alla. Vi välkomnar dig till rörelsen för att skapa 15-minutersstäder och ser fram emot att träffas tisdagen den 29 juni.

 

Tack så länge - på återhörande,

Voi

 

 

Sent via Superhuman