Från: Tina Ghasemi Liljekvist <[e-postadress]>
Skickat: den 25 oktober 2021 13:06
Till: Daniel Helldén <[e-postadress]>; Thomas Karlsson <[e-postadress]>
Ämne: Rapport från Voi: Trafikvolym i Stockholm, vår vision och lösningar

 

 

Hej  Daniel och Thomas

 

Jag hoppas allt är bra med er båda.

 

Jag mailar er för att dela rapporten Vårt Stockholm, en levande stad från oss på Voi. I rapporten presenterar vi vår data som visar hur det ser ut med resandet i Stockholm, samt vår vision framåt och åtgärder för att hantera utmaningar på kort sikt.

 

I rapporten kan ni bland annat läsa om att: 

 

  • Mer än 300 000 personer har tillsammans tagit över 4 miljoner resor med Voi hittills i år bara i Stockholm. Data visar att våra elsparkcyklar används alla dagar i veckan, främst under dagtid och av personer över 25 år för att bland annat resa till jobbet, skolan eller fritidsaktiviteter. 

  • Livscykelutsläppen för en körd kilometer med Voi ligger idag i paritet med de genomsnittliga utsläppen per personkilometer för en bussresa i Stockholm. Med vår fordonsutveckling i Göteborg samt förbättringar kring drift och reparationer har vi minskat vår miljöpåverkan rejält sedan vi lanserade tjänsten i augusti 2018.

  • Varför vi tror att en licensierad marknad är nödvändigt för att få till en ordnad och hållbar utveckling med delad mikromobilitet. Vois vision är att olika former av delad mikromobilitet ska integreras i kollektivtrafiken för att öka förutsättningarna för bilfritt resande. Vi vill helt enkelt förändra urban mobilitet från grunden.  

 

Det och mycket mer kan ni läsa om i rapporten, som även sammanfattats av vår vd Fredrik Hjelm i en gästkrönika i Di Mobilitet

 

Om ni har några frågor är det förstås bara att säga till. Om ni är intresserad kan jag även ordna ett besök i vårt lager i Slakthusområdet, där vi har anställd personal som arbetar med reparation och underhåll av elsparkcyklarna. 

 

Vänligen,

Tina

 

 

 

Tina Ghasemi Liljekvist
Senior Public Policy Manager - Sweden and Denmark

+46 76 316 13 92   voiscooters.com

 

 

 

Sent via Superhuman