Från: Thomas Karlsson <[e-postadress]>
Skickat: den 9 november 2021 15:30
Till: Thomas Karlsson <[e-postadress]>
Ämne: VB: SV: Parkeringsställ för elsparkcyklar

 

 

 

Från: Tina Ghasemi Liljekvist <[e-postadress]>
Skickat: den 7 juni 2021 14:41
Till: Johan Sundman <[e-postadress]>
Kopia: Thomas Karlsson <[e-postadress]>; Dan Neren <[e-postadress]>
Ämne: Re: SV: Parkeringsställ för elsparkcyklar

 

Hej igen Johan,

 

Som vi har uppfattat det i våra tidigare dialoger är tanken att det ska göras som ett ettårigt pilotprojekt och där vi äger ställen. Och att ställen finns i de utvalda områden ni har identifierat som särskilt viktiga. Och vi bistår gärna med specifika platser inom dessa områden om ni så önskar.  Och sedan om staden inte längre vill ha dessa ställ ute efter ett år så får vi helt enkelt flytta på dessa. Men vår förhoppning och tro är att utvärderingar kommer visa på att dessa varit till nytta. Och att vi efter pilotprojektet kan hitta en mer långsiktig lösning. Men för att få ut dessa skyndsamt för denna säsong har vi pratat om någon form av pilotprojekt för att försöka få ordning på parkeringssituationen. Som vi tidigare har nämnt så är det dels över 8 veckors leverans för att tillverka ställen samt att industrisemestern påbörjas snart. För att vi ska lyckas få ut dessa ställ kommande veckor har vi inte haft något annat val än att ta risken. Vi har fått ett tydligt uppdrag av politiken att dessa ställ ska ställas ut och vi vill såklart uppfylla den förväntansbilden. Vi har till antalet beställt 110 st för att vara exakt. Hur många fler skulle det finnas önskemål om? 

 

 

 

Vänliga hälsningar,

Tina

 

 

 

Tina Ghasemi Liljekvist
Senior Public Policy Manager - Sweden and Denmark

+46 76 316 13 92  |  voiscooters.com

 

 

 

Sent via Superhuman

 

 

On Mon, Jun 07, 2021 at 13:05:53, Johan Sundman <[e-postadress]> wrote:

Hej,

 

Ja, det hade ju självklart varit bättre om alla varit med. Det är ett riskmoment ni tar på er att beställa redan nu. Jag har fortfarande inte fått besked om vi får ta emot en gåva och på vilket sätt vi ska göra det. En fundering är om det behövs fler ställ. Vad kostar era ställ?

 

Från: Tina Ghasemi Liljekvist <[e-postadress]>
Skickat: den 7 juni 2021 12:51
Till: Johan Sundman <[e-postadress]>
Kopia: Thomas Karlsson <[e-postadress]>; Dan Neren <[e-postadress]>
Ämne: Parkeringsställ för elsparkcyklar

 

 

Hej Johan,

 

Jag hoppas allt är bra med dig och att du har haft en skön helg.

 

Som du vet har vi i NMA haft flertalet möten och diskuterat hur branschen kan bistå staden med att förbättra parkeringssituationen i form av parkeringsställ. Nu har beslutat landat och VOI och TIER kommer gemensamt dela på kostnaden för ställen. LIME, BIRD OCH BOLT har tyvärr valt att inte göra denna investering tillsammans med oss för att förbättra parkeringssituationen. Vi hade önskat att branschen kunnat gå samman men i brist på detta så väljer nu Voi och TIER att ta på oss hela ansvaret för att få detta att hända snarast. Ställen kommer såklart vara neutrala, i den färgkod ni har angett och i enlighet med övriga uppställda krav. Övriga operatörer i stan kommer på samma villkor som oss kunna ställa sina elsparkcyklar där så ingenting förändras förutom att vi två bolag även kommer få bära kostnaden för de övriga operatörer som inte vill vara med och investera i infrastrukturen. Med anledning av långa leveranstider och industrisemester är strax över 100 ställ beställda och klara för leverans inom tre veckor. 

 

Du är välkommen att höra av dig så vi kan prata om hur vi lämpligast går vidare med detta, föreslår att vi snarast tar ett gemensamt möte, trafikkontoret, Voi och TIER, för att diskutera praktikaliteter. 

 

Vänliga hälsningar,

Tina

 

Tina Ghasemi Liljekvist
Senior Public Policy Manager - Sweden and Denmark

+46 76 316 13 92  |  voiscooters.com

 

 

 

 

Sent via Superhuman